lauantai 14. toukokuuta 2016

Saletisti Aina Kuuratassu "Ruka"

Perustiedot
Nimi: Saletisti Aina Kuuratassu
Rotu: Suomenlapinkoira
Sukupuoli: Narttu
Syntynyt: 21.2.2016
Väri: Musta ruskein ja valkoisin merkein
Ruka koiranetissä

Näyttelyarvostelut
29.1.2017 Kuopio Pystykorvien erikoisnäyttely
JUN EH Tuula PrattHyvä korkeuden ja pituuden suhde. Pää vielä kovin kesken kehityksen. Turhan terävä kuono ja kapea kallo. Hyvä kaula. Saisi olla voimakkaammin kulmautunut sekä edestä, että takaa. Raajaluusto voisi olla voimakkaampi. Ikään sopiva runko.Vapaat liikkeet, jossa askeleen ulottavuutta voisi olla enemmän.Ei aivan parhaassa turkissa.

Terveyshistoria
Polvet 0/0, silmät terve (25.08.2018), sydän terve (25.08.2018)
Pentutarkastuksessa merkkejä ulkoisesta emätintulehduksesta, el.lääkärin arvion mukaisesti katosi ensimmäisten juoksujen myötä.
PRA terve, Pompe ja DM terve vanhempien perusteella.

Luonne ja käyttäytyminen
Olin auttamassa Rukaa maailman ja hänet nimettiinkin heti "hankalaksi tytöksi" - yrittäkääpä itse sitoa napanuoraa kun toinen on siitä kiinni emän sisällä ja pentu hyörii ja pyörii kuin häkkyrä. Ruka yhdessä ensimmäisen pojan kanssa oli myös tissillä kaikkein äänekkäin.

Ruka, kuten äitinsä, kehittyy hitaasti. Sillä on hyvät mittasuhteet ja vahvahko luusto. Sen otsapenge on edelleen loivahko mikä oli odotettavissa pentukuvien perusteella, mutta muuten se on hyvin tasapainoisesti rakentunut.

Ruka on erinomainen ihmisten kanssa ja sillä on emänsä loistava laumataju; se tulee toimeen koiran kuin koiran kanssa ja on pitkälti sietänyt kaikenlaiset kurnutukset, joskin tässä on nyt hieman alle kolmi vuotiaana huomattavissa pientä muutosta. Tämä on toisaalta vain positiivista; ei sitä nyt aivan ovimatto tarvitse olla ja hyvä vaan että osaa tarvittaessa pitää myös hieman puoliaan ja sanoa ei seksin kipeille uroksille.

Ruka on ollut erittäin helppo pentu eikä se ole liiemmin tuhonnut mitään tai pitänyt mökää yksin ollessaan. Sen sijaan ulkona se haukkuu jota kuinkin aivan kaiken. Tämä saattaa olla myös opittu käytösmalli, mutta joka tapauksessa Ruka on erittäin tarkkaavainen ja ilmoittaa meille kyllä aivan kaikesta mitä ympärillä tapahtuu. Se ei kuitenkaan osoita pelkoa tai arkuutta; sen täytyy vain ilmoittaa ihan kaikki.

Rukalle suunniteltiin pentuja keväälle 2019, mutta nämä suunnitelmat on tämän veljen Einon epilepsia uutisten myötä vähintään lykätty ja todennäköisesti kuopattu.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti