lauantai 14. toukokuuta 2016

Apris Joiku (Joiku)

Perustiedot


Nimi: Apris Joiku
Rotu: Suomenlapinkoira
Sukupuoli: Uros
Syntynyt: 9.1.2007
Väri: merkkimusta
Joiku koiranetissä

Terveyshistoria
- Ei tiedossa ennen kevättä 2016. Kuulemma ollut terve, mutta eläinlääkärin mukaan ollut hoitamattomia korvatulehduksia, jotka pysyvästi vaurioittaneet vasenta korvaa.
-Lonkat A/A, kyynärät 0/0 (11.5.). Polvet epävirallisesti lausuttu puhtaaksi.
-Silmät terveet (6.5.2016)
-Pompen ja PRA terve (testattu), DM kantaja

Joikun pentueet
Saletisti B-pentue

Näyttelyt
Joikun kanssa on tarkoitus käydä näyttelyissä syksyllä 2017, kunhan se on ensin saanut hieman tottua uuteen eloonsa kaupunkilaiskoirana. Joiku on jalostustarkastettu 27.8.2016, jonka voi lukea tästä.

Luonne ja käyttäytyminen
Joiku on elänyt ensimmäiset 9 vuotta täyspäiväisenä tarhakoirana kahdessa eri kodissa. Se on selvästi saanut selkäänsä, mistä kielivät tietyt kädenväistöt. Joiku on tästä huolimatta kuitenkin todella ystävällinen ja rakastaa rapsutuksia ylitse kaiken. Sydäntä särkevää on, että näin sosiaalinen koira on joutunut olemaan yksin unohdettuna häkkiinsä näinkin kauan. Joiku on kova poika karkailemaan, mikä saattaa johtua puhtaasti aktiviteetttien puuttumisesta. Äijä nimittäin pysyy pihassa jopa vapaana siihen asti kunnes luulee joutuvansa tarhaan; tämän jälkeen ottaa hatkat ja on omilla teillään n. puoli tuntia kunnes pyyhältää suurin piirtein omaan tarhaansa takaisin. Joiku pelkää ukkosta, mutta ei ollut moksiskaan vaikka metsäkone kaatoi puita kymmenen metrin päässä tästä. Joiku on myös fanaattinen pörriäisjahtaaja ja se on hieman liian kiinnostunut kissoista, jotta sen uskaltaisi päästä näiden sekaan vapaana. Toisten koirien kanssa Joiku tulee toimeen erinomaisesti. Leikkaamattomia uroksia se saattaa kokeilla nousemalla näiden selkään, mutta jos toinen komentaa alas, Joiku uskoo eikä jää tappelemaan ja väistää kyseisen koiran tuosta eteenpäin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti